inženjerstvo ugljenohidratne hrane
Studijski program: Prehrambeno inženjerstvo
Studijsko područje: Inženjerstvo ugljenohidratne hrane
Studijski program Prehrambeno inženjerstvo obrazuje kadrove za obavljanje profesionalne delatnosti u oblasti Tehnološkog inženjerstva u užoj naučnoj oblasti Prehrambeno inženjerstvo. U okviru ovog studijskog programa obrazuju se i osposobljavaju stručnjaci sposobni da samostalno organizuju i vode procese proizvodnje u prehrambenoj industriji, kontrolišu sirovine, međuproizvode, finalne proizvode i unapređuju postojeće tehnologije i postupke u oblasti prehrambenog inženjerstva. Osim toga, stečeno znanje predstavlja potrebnu teorijsku i praktičnu osnovu za nastavak obrazovanja kroz master akademske studije i dalje.
Na master akademskim studijama, na studijskom programu Prehrambeno inženjerstvo postoje tri izborna studijska područja: Inženjerstvo ugljenohidratne hrane, Tehnologije konzervisane hrane i Kontrola kvaliteta. Prilikom upisa na master akademske studije studenti se na osnovu sopstvenih sklonosti i želja opredeljuju za jedno od navedenih izbornih područja.