Hemijsko procesno inženjerstvo

Studijski program: Hemijsko inženjerstvo
Studijsko područje: Hemijsko procesno inženjerstvo
upisani do 2012/2013.

Studijski program Hemijsko inženjerstvo  obrazuje kadrove za obavljanje profesionalne delatnosti u oblasti tehnološkog inženjerstva u užoj naučnoj oblasti Hemijsko inženjerstvo. U okviru ovog studijskog programa obrazuju se i osposobljavaju stručnjaci sposobni da samostalno organizuju i vode procese proizvodnje u hemijskoj, naftno- petrohemijskoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.
Na osnovnim akademskim studijama Hemijskog inženjerstva postoje tri izborna studijska područja: Hemijsko-procesno, Naftno-petrohemijsko i Eko-energetsko inženjerstvo.

Hemijsko-procesno inženjerstvo u svojoj dugogodišnjoj tradiciji ima inženjerski pristup rešavanju problema i zasniva se na klasičnim kursevima prepoznatljivim u svetu. Primenom fizičko-hemijskih metoda na savremenoj opremi definišu se procesni parametri, a analizom rezultata definišu se procesni parametri i njihove interakcije u cilju unapređenja tehnoloških postupaka. Na ovom studijskom području uspešno se osposobljavaju kadrovi za samostalno modelovanje, projektovanje i optimizaciju tehnoloških procesa i uređaja upotrebom specijalizovanih matematičko-inženjerskih programa. Nastava se temelji na konceptu mnoštva teorijskog znanja, laboratorijskih i pogonskih vežbi, a u cilju razvijanja kreativnih sposobnosti studenata što im omogućava uspešan rad u industriji, institutima, naučnim i obrazovnim ustanovama.

Nastavni plan i program studijskog područja Hemijsko procesno inženjerstvo možete pogledati na staroj stranici Fakulteta

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates