Naftno-petrohemijsko inženjerstvo

Studijski program: Hemijsko inženjerstvo
Studijsko područje: Naftno-petrohemijsko inženjerstvo
upisani do 2012/2013.

Studijski program Hemijsko inženjerstvo obrazuje kadrove za obavljanje profesionalne delatnosti u oblasti tehnološkog inženjerstva u užoj naučnoj oblasti Hemijsko inženjerstvo. U okviru ovog studijskog programa obrazuju se i osposobljavaju stručnjaci sposobni da samostalno organizuju i vode procese proizvodnje u hemijskoj, naftno- petrohemijskoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Na osnovnim akademskim studijama Hemijskog inženjerstva postoje tri izborna studijska područja: Hemijsko-procesno, Naftno-petrohemijsko i Eko-energetsko inženjerstvo.

Naftno-petrohemijsko inženjerstvo omogućava sticanje znanja neophodnih za proizvodnju, ispitivanje i razvoj, primenu i plasman proizvoda nafte, gasa, petrohemijskih proizvoda, goriva, maziva i alternativnih goriva kao ekološki prihvatljivih proizvoda. Naftno-petrohemijski inženjer osposobljen je da vodi, unapređuje i optimizuje postojeće hemijsko-tehnološke procese u skladu sa savremenim standardima kvaliteta, zaštite okoline i održivog razvoja. Nastava na studijskom području naftno-petrohemijskog inženjerstva izvodi se uz primenu savremenih instrumentalnih metoda, uz podršku modernih softverskih paketa i saradnju sa evropskim univerzitetima.  Višegodišnje iskustvo u saradnji sa kompanijama iz naftno-petrohemijske industrije omogućava sticanje aktuelnih i praktičnih saznanja, što omogućava  brzo i efikasno uključivanje inženjera u postojeće hemijsko-tehnološke procese po završetku studija.

Nastavni plan i program studijskog područja Naftno-petrohemijsko inženjerstvo možete pogledati na staroj stranici Fakulteta

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates