erasmus +

Erasmus+ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања и обука, младих и спорта. Програм Erazmus + покрива период 2014-2020.
Како ће трајати до 2020. године, Erasmus+ нема само могућности за студенте. Спајањем седам претходних програма у овај, дају се могућности за учешће у програм широком спектру појединаца и организација.
Ко може да учествује?
Erasmus+ је отворен за многе појединце и организације, иако подобност варира од једне акције до друге и од једне земље до друге.
Појединци могу учествовати у многим акцијама које финансира Erasmus+, иако ће већина морати да учини преко организације који учествују у програму. Подобност појединаца и организација зависи од земље у којој су основане.
Земље које испуњавају услове су подељене у две групе, програмске земаље и земаље партнери. Иако програмске земље имају право на све акције Erasmus+, земље партнери само могу учествовати у неким акцијама, и подлежу одређеним условима.
Више информација о подобности доступно је на wеб страницама за одређене могућности (како за појединце и организације), као и у Водичу програма.

Кључне бројке Erasmus+ (2014-2020)
укупан буџет: 14,7 милијарди €.
Поред тога, 1,68 милијарде € за акције финансирања са трећим земљама (партнерским земљама) су доступне преко екстерних акција буџета ЕУ.

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates